كيلو كوسا حجم وسط
ربع كيلو لحم مفروم
بصله مفرومه
ملح وفلفل اسود
نص كاس كزبره خضراء او شبت مفروم حسب الرغبه
بصل مقطع شرائح + فلفل رومي مقطع شرائح
طماطم مقطع شرائح + ملعقه كبيره صلصه + ثوم مدقوق
كاس ماء
كاس باشميل( ملعقتين حليب بودره + ملعقتين دقيق + كاس ماء + رشه ملح)
جبنه موزاريلا
الطريقة:
تسلق حبات الكوسا نص سلقه ثم تقطع نصفين وتفرغ حتي تصير مثل المركب
تذبل البصل المفروم ونضع عليه الثوم و اللحمه والملح والفلفل وتقلب حتي تشرب ماءها ثم ضعي الكزبره
احضري صينيه وضعي شرائح البصل و الطماطم والفلفل وملعقه صلصه ويتبل بالملح والبهارات وكاس ماء ويرفع علي النار حتي يتسبك
تحشي الكوسا بحشوه اللحمه والكزبره وترص في الصينيه
تخلط مقادير الباشميل في الخلاط وترفع علي النار ويقلب حتي يثخن
ضعي مقدار من الباشميل في كل حبه كوسا وترش بجبنه الموزاريلا
وتدخل الفرن حتي تذوب وتقدم بالعافيه
0 تعليق
إرسال تعليق